Putin'den korkutan açıklama! Nükleer füzelerini konuşlandıracağız

Rusya Devlet Başkanı Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama geldi. Putin, Rusya'nın Sarmat nükleer füzelerini konuşlandıracağını açıkladı.

Putin'den korkutan açıklama! Nükleer füzelerini konuşlandıracağız

MOSKOVA-TAİSA MARİNE(YSM) - ABD Başkanı Biden ise kararı büyük bir hata olarak değerlendirerek Rusya'nın nükleer silah kullanacağını düşünmediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federal Meclisi'nde yaptığı yıllık konuşmasında Rusya'nın Sarmat nükleer füzelerini konuşlandıracağını söyledi.

Nükleer silahların kontrolünü yerle bir etmeye hazır

Reuters'in haberine göre Putin, Rusya'nın yeni bir kıtalararası balistik füze sistemi konuşlandırarak, hipersonik füzeler kullanarak ve yeni nükleer denizaltılarla nükleer gücünü artırmaya devam edeceğini ifade etti.

Ukrayna'nın işgal emrini vermesinden bir yıl sonra Putin, savaşta geri adım atıldığı taktirde, büyük güçlerin nükleer denemelere yönelik moratoryumu da dahil olmak üzere, nükleer silahların kontrolünü yerle bir etmeye hazır olduğunun sinyalini verdi.

Biden: Rusya'nın nükleer silah kullanacağını düşünmüyorum

ABD Başkanı Joe Biden ise, Rusya'nın Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'nı (START) askıya almasından nükleer silah kullanmayı düşündükleri çıkarımını yapmadığını söyledi.

ABC News televizyonuna konuşan Biden, Bu kararın "büyük bir hata" olduğunu ve sorumlu bir davranış olmadığını belirtti. Biden, "Ancak bundan, nükleer silah veya buna benzer bir şey kullanmayı düşündüğü sonucunu çıkarmıyorum." dedi.

Fikrini destekleyen hiçbir kanıt yok

Biden, bu sorunu çözebileceklerinden emin olduğunu belirterek, silahların kontrolü anlaşmalarının her iki tarafın ve dünyanın da çıkarına olduğunu söyledi.

Rusya'nın bu konudaki tutumunda bir değişiklik olduğuna ilişkin belirti bulunmadığını dile getiren Biden, "Bunun, bir şekilde yeni nükleer silahlar, uluslararası kıtasal balistik füzeler kullanmayı düşündükleri anlamına geldiği fikrini destekleyen hiçbir kanıt yok." ifadesini kullandı.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER