banner79

Güney Kore, 2028'de 6G'ye geçmeyi planlıyor

Güney Kore'nin, kablosuz iletişim teknolojilerinde liderliğe oynamak için 2028'de 6G altyapısına geçmeyi planlandığı bildirildi.

banner80
Güney Kore, 2028'de 6G'ye geçmeyi planlıyor
banner81

İSTANBUL-FERDİ UYSAL(YSM) - Güney Kore Bilim ve Bilgi İletişim Teknolojisi Bakanlığının açıklamasında, "K-Network 2030" projesi kapsamında 2028'de yeni nesil mobil ağının yenilenip güçlendirilerek 6G altyapısına geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Bu kapsamda, hükümetin 2030'a kadar sürecek projeyi, 2 yıl öne alarak "kablosuz teknoloji liderliğinde" öne geçmeye çalışacağı kaydedildi.

banner82

Aynı zamanda, 6G altyapı teknolojilerinin uygulanabilirliğinin araştırılması ve geliştirilmesi için de yaklaşık 481 milyon dolar harcanacağı aktarıldı.

Açıklamada, hükümetin, yerel şirketlere malzeme, parça ve ekipman üretmesi ve herkesin erişimine açık bir ağ oluşturulması için teşvik vereceği ifade edildi.

YSM HABER MERKEZİ

banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner85
SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70