LinkedIN açıkladı: Son 5 yılın en popüler meslekleri belli oldu

İş dünyasının sosyal ağı LinkedIn, son beş yılın en fazla talep gören mesleklerini duyurdu. Listede, teknoloji ağırlıklı meslekler ön plana çıktı. İşte 2022 yılının en gözde meslekleri...

LinkedIN açıkladı: Son 5 yılın en popüler meslekleri belli oldu

İSTANBUL-MÜBERRA SARI(YSM) - İş dünyasının sosyal ağı LinkedIn, son beş yılın en fazla talep gören mesleklerini duyurdu. Listede, teknoloji ağırlıklı meslekler ön plana çıktı. İşte 2022 yılının en gözde meslekleri...

Game Designer (Oyun tasarımcısı)

Oyun tasarımcıları, oyun konsolları, bilgisayarlar, telefonlar ve tabletler gibi dijital ortamlarda oynanan oyunlarda olay örgüsü, karakterler ve görsel tasarımlar gibi çeşitli unsurları oluşturmaktan sorumludur.

Blockchain Developer (Blokzincir geliştiricisi/yazılımcısı)

Blokzincir geliştiricileri; kripto paralar, akıllı sözleşmeler ve daha birçok araç geliştirmek amacıyla çeşitli programlama dillerini kullanarak blokzincir teknolojisine dayalı yazılımlar oluşturuyor.

Growth Specialist (Büyüme uzmanı)

Büyüme uzmanları, şirketin büyümesine ve gelirini artırmasına yönelik pazarlama ve ürün geliştirme ekipleriyle işbirliği yaparak yeni pazar ve müşteri fırsatlarını belirler.

Customer Success Specialist (Müşteri Başarı Uzmanı)

Müşteri Başarı Uzmanları, müşterinin satın aldığı ürün ya da hizmetten eksiksiz olarak faydalandığından ve mümkün olan en iyi deneyimi yaşadığından emin olmak için iletişim kanalları vasıtasıyla destek ve yardım sağlar.

Game Artist (Oyun sanatçısı)

Oyun sanatçıları, 3 boyutlu modelleme ve illüstrasyon kullanarak dijital oyunlarda mekan ve karakter gibi sanatsal unsurlar oluşturmak için oyun tasarımcıları ve oyun geliştiricileriyle birlikte çalışır.

Artificial Intelligence Engineer (Yapay Zeka Mühendisi)

Yapay zekâ mühendisleri; makine öğrenme algoritmaları tasarlayarak, makineleri tıpkı bir insan beyni gibi mantıklı ve verimli çalışacak şekilde programlanmasından sorumludur. Ayrıca bu programların işletilmesinden de sorumludurlar.

Game Developer (Oyun geliştirici)

Oyun Geliştiriciler, dijital ortamda oynanan bir oyunu teknik gereksinimler ve oyunun hangi platformda olduğuna bağlı olarak farklı türde kodlama dilleri ile sıfırdan oluşturan yazılım uzmanlarıdır.

Data Engineer (Data mühendisi)

Veri mühendisleri, bir organizasyon içindeki çeşitli kaynaklardan gelen verileri tasarlayarak, inşa ederek, entegre ederek ve yöneterek veri altyapısını hazırlayan yazılım mühendisleridir.

Product Owner (Ürün Sahibi)

Ürün sahipleri, bir ürünün değerini en üst düzeye çıkarmak için ürünün tasarlanması, geliştirilmesi, kullanıma sunulması, takip edilmesi ve ürüne hizmet edecek yeni çözümlerin araştırılması dahil bir dizi görevden sorumludur.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER