Hayvancılıkta hedef net ihracatçı olmak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, her alanda olduğu gibi hayvancılıkta da yerli ve yeterli üretimi gerçekleştirmeyi ve Türkiye'nin net ihracatçı ülke olmasını hedeflediklerini bildirdi.

Hayvancılıkta hedef net ihracatçı olmak

İSTANBUL (YSM) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti hükümetleri döneminde verilen hayvancılık desteklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fakıbaba, başta kırmızı et olmak üzere, hayvansal ürünlerde kendine yeterliliğin sağlanmasının öncelikli hedef niteliği taşıdığını söyleyerek, "2002 yılında 83 milyon lira olan hayvancılık desteğini geçen yıl 3,3 milyar liraya çıkardık. Hükümetlerimiz döneminde hayvancılığa toplam 24 milyar lira destek verdik. Ulusal kaynaklar ve Avrupa Birliği fonlarıyla kırsalda yapılan yatırımlara toplamda 6,5 milyar lira hibe ödedik. Hayvancılıkta hem üretim hem de işleme ve pazarlamaya yönelik yatırımlara 770 milyon lira hibe sağladık" dedi.

Genç nüfusun köyde yatırım yapması ve kırsalda istihdamın artırılması amacıyla 2016 yılında Genç Çiftçi Projesi'ni başlattıklarını anımsatan Fakıbaba, "2016 ve 2017 yıllarında yaklaşık 31 bin genç çiftçimize çeşitli projeleri karşılığı 933 milyon lira hibe kullandırdık. Bu hibenin 723 milyon lirasını büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri oluşturdu. Bu projeler kapsamında 17 bin 698 genç çiftçimize toplam 104 bin 99 büyükbaş hayvan ve 6 bin 404 genç çiftçimize 240 bin 551 adet koyun ve keçi teslim ettik. Bu yıl da genç çiftçilerimizin projelerini desteklemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER