Başbakan Yıldırım açıkladı: Yatırım için yeni kolaylıklar geliyor

Başbakan Yıldırım, "Hazırlıkları devam eden 67 maddelik bir paket var yakında Meclis'e sunulacak" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yıldırım açıkladı: Yatırım için yeni kolaylıklar geliyor

ANKARA (YSM) - 'Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Stratejik yatırım türünden 128 milyar liralık yeni yatırım teşviğini onayladık." dedi.

Yıldırım, "Bunu kamuoyuyla önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Hazırlıkları devam eden 67 maddelik bir paket daha var, onu da yakın zamanda Meclis'e sunacağız. İkincisi, bankaların, piyasaları rahatlatmak ve krediye erişimi kolaylaştırmakla ilgili aldıkları tedbirler var, bunu da paylaşacağız. Hazırlıkları devam eden 67 maddelik bir paket daha var, onu da yakın zamanda Meclis'e sunacağız." diye konuştu.

Yıldırım, yatırım, ihracat ve istihdamın daha da artırılması ve enflasyonla mücadelenin ana hatlarını içeren tedbirleri de kamuoyu ile birkaç gün içinde paylaşacaklarını belirtti. Yıldırım, "2018 yılı için konuşulanları ortadan kaldıracağız, önünüzü açacağız. İş yapmaya, istihdam oluşturmaya devam diyeceğiz." şeklinde konuştu.

Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017-2018 Reformu tanıtım programındaki konuşmasında, yatırımla ilgili alınan kararların ve tedbirlerin tanıtımının yapılacağını söyledi.

Yatırım Koordinasyon Kurulu'nun 2017-2018 yıllarını kapsayan reformlarının hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, paketin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde sekretarya görevini yürüten Ekonomi Bakanlığına ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'a, özel sektör temsilcilerine, TOBB'a, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm katkısı bulunan kurumlara teşekkürlerini iletti.

Yıldırım, girişimcilere, şirketlere ve yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlanmasının lütuf değil görev olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini ve refahını artırmasının arkasında iş dünyasının olduğuna işaret eden Yıldırım, "Bürokrasinin görevi, devletin işleyişinde bir araçtır ve mutlaka olması gereken bir mekanizmadır. Ancak bürokrasi demek, sizlerin olağan işini olmaz hale getirmek demek değildir. Düz gidecek işi yokuşa sürmek demek de değildir. 'Kolaylaştırın, zorlaştırmayın', Peygamber Efendimizin bundan bin 500 yıl önce insanlığa verdiği mesaj, bugün de hala güncelliğini koruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, hem mevzuat hem de uygulama itibarıyla bürokrasi ne kadar basitleştirilirse ve işler hale getirilirse ülke ile milletin bundan karlı çıkılacağını vurguladı.

TBMM'de önceki haftalarda görüşülerek kabuk edilen yatırım ortamının iyileştirilmesiyle ilgili düzenlemelerin, 35 maddelik bir kanun olarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Yıldırım, "Bu esasen bu alanda bir seferde yapılan en büyük reformlardan birisidir. Şimdi hazırlıkları devam eden 67 maddelik bir paket daha var. Onu da yakın zamanda Meclise sunacağız." diye konuştu.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER