Cumhurbaşkanı adayları imza topluyor! İşte son durum...

Seçmenler tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilen isimlerin 100 bin imza toplama süreci devam ediyor. İkinci günün sonunda hiçbir aday henüz yeterli oy sayısına ulaşamadı.

Cumhurbaşkanı adayları imza topluyor! İşte son durum...

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek istenenler için imza atma süreci ilçe seçim kurullarında devam ediyor.

YSK tarafından, Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten'in cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları kabul edildi. Seçmenler tarafından aday gösterilecek cumhurbaşkanı adayları için imza toplama süreci başladı. 11 adayın, 27 Mart'a kadar 100 bin imza toplaması gerekiyor.

Dün başlayan imza verme işlemleri bugün de devam ediyor.

Buna göre saat 14.00 itibariyle son tablo şöyle:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 59 bin 419, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan 55 bin 527, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan 30 bin 577 ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de 13 bin 704, Yakup Türkal 1786, Erkan Trükten 863, Ahmet Özal 648, İrfan Uzun 375, Murat Ünver 243, Hilmi Özden 167 ve Davut Turan 73 imza topladı.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER