Afşin Elbistan Termik Santrali 15 gün içinde aktif olacak

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, Afşin Elbistan Termik Santrali'nin tekrar üretime başlaması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Afşin Elbistan Termik Santrali 15 gün içinde aktif olacak

İSTANBUL-NEDİM YÜKSEL(YSM) - Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin yaşadığı bölgede incelemelerini sürdürdüğünü, il il gezerek vatandaşlara yardım ulaştırdıklarını ve enerji işçilerinin çalışmalarına destek olduklarını vurguladı.

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'ın bazı bölgelerinde yıkımın oldukça büyük olduğuna dikkati çeken Kabaloğlu, bu şehirlerin bazı bölümlerinde enerji altyapısının da hasar gördüğünü kaydetti.

Kabaloğlu, enerji üretim ve dağıtım şirketlerindeki üyelerinin çalışmalarına özveriyle devam ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Hayatını kaybeden üyelerimiz var, yakınlarını kaybeden üyelerimiz var. Acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Enerji işçileri, bir taraftan acısını yaşıyor, diğer taraftan işlerine dört elle sarılıyor. Deprem bölgesinde enerji ihtiyacının karşılanması için çalışmalar sürüyor.

Barajlarda şu an için herhangi bir sorun görünmüyor ama bölgenin en önemli elektrik üretim tesislerinden Afşin Elbistan Termik Santrali'nde deprem nedeniyle üretim durmuş vaziyette. Türkiye'nin enerji üretiminde önemli bir yere sahip olan bu santralin iki ünitesinde üretimin tekrar başlaması için çalışmalar özverili bir şekilde devam ediyor.

Tahminlerimiz, santralin 15 gün içerisinde tekrar üretime başlayacağı yönünde. Sendika ailesi olarak yaraların sarılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER