banner79

Rusya, Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasını durdurdu

Ukrayna'nın yeniden yapılandırmadan sorumlu bakanlığı, Rusya'nın gelen yeni gemiler için kayıt oluşturmayı reddederek Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasını bilfiil durdurduğunu açıkladı.

banner80
Rusya, Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasını durdurdu
banner81

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Ukrayna'nın yeniden yapılandırmadan sorumlu bakanlığı, Rusya'nın gelen yeni gemiler için kayıt oluşturmayı reddederek, Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasını bilfiil durdurduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye ara buluculuğuyla geçen yılın Temmuz ayında oluşturulan Karadeniz tahıl koridoru anlaşması kapsamında, Rusya'nın Şubat 2022'de başlattığı işgalde ablukaya aldığı Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanlarından üçüne yeniden erişim sağlanmıştı.

banner82

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Rusya Federasyonu yeni gelen gemileri kaydetmeyi ve bunların incelemelerini yapmayı reddederek bir kez daha 'tahıl girişimini' bilfiil durdurdu. Bu yaklaşım, hâlihazırdaki anlaşmanın şartlarıyla çelişiyor" denildi.

Bakanlık, 62'si yüklenecek 90 geminin Ukrayna limanlarına doğru yola çıkmak üzere Türkiye karasularında beklediğini belirtti.

Anlaşmanın süresi 18 Mayıs'ta dolacak. Moskova defalarca küresel gıda krizini hafifletmeyi hedefleyen anlaşmadan çekilme tehdidinde bulundu. Türkiye ile BM, anlaşmanın süresini uzatmak üzere çalışıyor.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70