Kurlarda yüksek oynaklık devam ediyor

Merkez Bankası Başkanı değişikliğinin ardından, piyasalar haftaya sert hareketlerle başladı. Gece hacimsiz piyasada 8,45'leri gören dolar/TL, bankalararası işlemlerin başlamasıyla bir ara 7,80'in altına kadar geriledi. Gün ortasına kadar dalgalı görünüm sergileyen dolar/TL, günün ikinci bölümünde 7,90'ın üzerine çıktı.

Kurlarda yüksek oynaklık devam ediyor

İSTANBUL-ABDULLAH KURT(YSM) - Merkez Bankası'ndaki sürpriz başkan değişimi sonrası ilk işlem gününde, tüm gözler piyasaların vereceği tepkilere çevrildi. Türk Lirası varlıklar haftaya sert kayıplarla başladı. 

Dolar/TL'de gece Asya'da hacimsiz piyasada yüzde 15'i aşan yükselişlerle 8,47 seviyeleri görülürken, benzer hareketlerin yaşandığı euro/TL'de 10 liranın üzerine çıktı ve 10,08'ler test edildi.

Asya piyasalarındaki ilk tepkilerin ardından bu sabah saatlerinde kurlar bir miktar gevşedi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan gelen 'serbest piyasa mekanizmasından taviz verilmeyeceği açıklamasıyla birlikte düşüş yaşandı. Dolar/TL, 7,50'lere çekilirken, euro/TL ise 9,15'e kadar indi. Kurda aşağı yönlü hareketler sınırlı kalırken, yukarı yönlü dalgalı görünüm ağırlık kazanıyor.  

Saat 14:00 itibariyle dolar/TL 7,9370 ve euro/TL 9,4670 seviyesinde yer aldı. 

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER