Dolarda hareketlilik arttı

Sabah ilk işlemlerde 5.75 seviyesine kadar inen dolar kuru, öğle saatlerinde 6.30 seviyesinin üzerini test etti. Kur, 6 - 6.30 aralığında dalgalı bir seyir izliyor.

Dolarda hareketlilik arttı

İSTANBUL (YSM) - Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yabancı yatırımcılarla gerçekleştirdiği telekonferanstaki mesajların ardından kurda dün görülen gevşeme bugün yerini yine yükselişe bıraktı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in dün akşam saatlerinde Türkiye'de tutuklu bulunan Rahip Brunson'un serbest bırakılmaması halinde yeni yaptırım sinyali vermesi, Trump'ın gece Twitter'dan Türkiye'yi hedef alan açıklamasıyla kur 6 seviyesinin üzerine çıktı. 

Güne düşüşle başlayan ve bir ara 5.75 seviyesine kadar gevşeyen dolar/TL, öğle saatlerine doğru hızlı bir atak yaparak 6.30 seviyesinin üzerine çıktı. 

6.3480'e kadar yükselen kur, sonrasında 6 seviyelerine kadar geri çekilmesine karşın 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin rahip Brunson'un avukatının tahliye talebini reddettiği haberiyle bir anda 6.28 seviyesine kadar çıktı. Kur, saat 15:11'de yüzde 6 kayıpla 6.16 seviyesinde bulunuyordu. 7.2366'yı gören euro/TL ise aynı dakikalarda 7.06 civarında hareket ediyordu.

Uzmanlar, piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye değerlendirmesi ve ABD ile diplomatik haber akışının yatırımcıların odağında olduğunu belirtiyor. 

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2018, 15:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER