ABD Genelkurmay Başkanı Milley: Afganistan'da pek çok senaryo mümkün

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Afganistan’da 81 ilçe merkezinin Taliban’ın elinde bulunduğunu ve bunlardan 30 ile 40’ının son iki ayda el değiştirdiğini belirterek, ABD'nin çekilmesinden sonra iç savaş ve pek çok senaryonun mümkün olduğunu söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Milley: Afganistan'da pek çok senaryo mümkün

WASHİNGTON-CANDİCE SHİFFLET(YSM) - Taliban'ın Afganistan'daki ilerleyişi sürüyor. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesinde konuşan Genelkurmay Başkanı Milley, Afganistan’daki 419 ilçe merkezinden 81’inin Taliban’ın eline geçtiğini açıkladı.

Milley, "Bunlardan 50’si daha önce düşmüştü, 30 ile 40’ı da son iki ayda düştü. Bunun yanı sıra herhangi bir il merkezi henüz Taliban’ın eline geçmiş değil." ifadelerini kullandı.

Milley ayrıca, Afgan ordusu ve polis teşkilatında halen 300 bin kişinin görevli olduğunu belirterek ABD ordusunun çekilmesinden sonra iç savaş veya siyasi uzlaşma dahil, pek çok senaryonun mümkün olduğunu belirtti.

ABD ordusu, Başkan Joe Biden’ın talimatı üzerine nisan ayının son haftasından itibaren Afganistan’dan çekilmeye başlamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), önceki gün yaptığı açıklamada, çekilmenin yüzde 50’den fazlasının tamamlandığını, ülkedeki 6 üssün Afgan güçlerine devredildiğini açıklamıştı.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER