Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek

Hava sıcaklıklarının azalarak kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek

İSTANBUL-NESRİN SARI(YSM) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Samsun, Giresun ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kuzeyi, Trabzon’un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize, Artvin'in kuzeyi, Ordu çevreleri ile Samsun'un doğusunda yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Ülkenin doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde, batı kesimlerinde ise mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bugünden itibaren düşmeye başlayacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının, hafta sonuna kadar kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece altında, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen yağışların bugün kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ülkenin kuzey kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların 8 Eylül Perşembe gününden sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Ankara, İzmir, Konya ve Sivas'ta bu hafta yağış beklenmezken İstanbul'un yarın aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların Ankara'da 23, İstanbul ve Samsun'da 24, Antalya'da 29, Diyarbakır'da 33, İzmir'de 30 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2022, 15:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER