Galatasaray Stadyumu’nun yeni isim sponsoru “Rams Global” oldu

Galatasaray Sportif ve Galatasaray Spor Kulübü ile Rams Global İnşaat arasında yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzalanırken takip eden sezonlara ilişkin sözleşme yenilemesinde ve Enflasyon Araştırma Grubu'nun(ENAG) verileri de dikkate alınacak.

Galatasaray Stadyumu’nun yeni isim sponsoru “Rams Global” oldu

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Sözleşme 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 5 sezon için geçerli olacak.

KAP'a yapılan açıklamaya göre 2023-2024 Futbol Sezonu için stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213.6 milyon TL + KDV olarak belirlendi.

Açıklamada, "Takip eden sezonlara ilişkin sözleşme bedelleri için, Türkiye İstatistik Kurumunun ve Enflasyon Araştırma Grubunun açıklayacağı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalaması alınarak artış oranı belirlenecektir" denildi.

TÜİK, enflasyon başta olmak üzere açıkladığı verilerin sokaktaki gerçekleşmeleri tam yansıtamadığı gerekçesiyle 2018 yılından beri eleştiriliyor. Endeksin yıllık artışının, bir öncü gösterge olan İTO verileriyle tarihi bir farka işaret ederken ENAG verilerinde ise fark daha da belirgin.

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi, TÜFE'nin %85 civarında zirve yaptığı geçen yıl sonbaharda %186.27 artışa işaret etmişti.

Açıklamaya göre KDV dahil toplam sözleşme bedelinin % 36'sı, Galatasaray Spor, %64'ü Galatasaray Sportif'e ödenecek.

Ayrıca sportif başarıya dayalı oluşturulan prim ve ödül sistemine uygun olarak Galatasaray Sportif'e prim ödemesi yapılacak.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER