26 milyar euroluk olimpiyat heyecanı

Tokyo'da 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyatları'nın toplam maliyetinin yaklaşık 26 milyar euro olduğu tahmin ediliyor.

26 milyar euroluk olimpiyat heyecanı

İSTANBUL-TANER TİLAV(YSM) - Dünyanın gözü 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için Japonya'nın başkenti Tokyo'ya çevrilirken, organizasyon için hazırlanan 41 farklı tesis sporcuları bekliyor.

Tokyo'da, 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın toplam maliyetinin yaklaşık 26 milyar euro olduğu tahmin ediliyor. Bu olimpiyatın, tarihin en pahalı organizasyonu olduğu belirtiliyor.

Oyunlarda, 206 ülke adına ter dökecek 11 binden fazla sporcu, Tokyo'da birbirinden modern tesislerde madalya mücadelesi verecek.

Organizasyonda 36 branşta toplam 339 madalya dağıtılacak.

En son 2008 Pekin Olimpiyatları'nda yer alan beyzbol-softbol oyunlara döndü. Karate, sportif tırmanış, sörf ve kaykay ise ilk kez olimpiyatlarda sergilenecek.

DSÖ: Sıfır COVID-19 riski mümkün değil

Diğer yandan Tokyo'da koronavirüs salgınına ilişkin endişeler ise sürüyor. Organizasyon Komitesi, Tokyo Olimpiyatları'na akredite olmuş kişilerden COVID-19'a yakalananların sayısının 79'a yükseldiğini açıkladı.

Tokyo'da düzenlenen Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) oturumunda konuşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün tavsiyesiyle alınan ve Organizasyon Komitesinin uygulayacağı anti-virüs önlemlerinin "olimpiyatlarda test edileceğini" belirtti.

Turnuva kapsamında COVID-19 riskinin "sıfıra indirilmesinin" mümkün olmadığını kaydeden Ghebreyesus, "Başarının işareti sıfır risk değil. Bazı vakaların tespit edildiğinin farkındayım." dedi.

Ghebreyesus, "Başarının işareti, herhangi bir vakanın mümkün olduğunca çabuk şekilde tanınması, izole edilmesi, izlenmesi ve tedavi edilmesidir. Böylelikle ilerleyecek yayılmanın önü kesilir." ifadelerini kullandı.

Resmi açılışa 2 gün kala softbol maçlar başladı

Olimpiyat oyunları açılışa 2 gün kala softbol müsabakalarıyla başladı.

2008 Pekin'den sonra oyunlardan çıkarılan beyzbol/softbol, Tokyo 2020'de yeniden dahil edildi.
Organizasyondaki ilk softbol maçında ev sahibi Japonya ile Avustralya karşılaştı. Müsabakayı Japonya 8-1 kazandı.

Günün ikinci mücadelesinde ise ABD, İtalya'yı 2-0 mağlup etti. Günün son maçında da Kanada, Meksika'yı 4-0'lık skorla geçti.

YSM SPOR MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER