Yedek parça sektöründe 20 milyar dolarlık hedef

Türkiye’nin en büyük yedek parça şirketlerinden Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı, 2022 yılı yedek parça ve otomotiv tedarik pazarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Aşçı, Türkiye’nin yedek parça ve tedarik pazarında yaklaşık 10 milyar dolar seviyesindeki ihracatını iki katına çıkarabileceğini söyledi.

Yedek parça sektöründe 20 milyar dolarlık hedef

İSTANBUL-BÜLENT ÜNLÜ(YSM) - Araç yedek parça ve satış sonrası sektöründe 52 yıldır faaliyet gösteren Motor Aşin'in CEO’su Saim Aşçı, sektöre dair değerlendirmelerde bulundu.

“Operasyonel süreçlerimizi hızlı bir şekilde kurgulayarak Rusya’ya uygulanan ambargonun etkisiyle ihracatımızı yüzde 20 artırdık. 15 bin çeşit, 1,5 milyon yedek parçayla 70’ten fazla ülkede satış yaparak ülkemize ciddi bir döviz girdisi sağlamış olduk” diyen Aşçı, Orta Doğu, Asya, Afrika ve Balkan ülkelerinde önemli kazanımlar edinildiğini söyledi.

İhracatı iki katına çıkarmanın yolu

Türkiye’nin yedek parça ve tedarik pazarında yaklaşık 10 milyar dolar seviyesindeki ihracatını iki katına çıkarabileceğini söyleyen Aşçı, lojistik operasyonların ve ürün çeşitliliğiyle bulunabilirliğin artırılması çağrısında bulundu.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2023, 15:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER