Kahramanmaraş'ta deprem faciası! Yıkılan binalar var!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı bölgedeki pek çok kentte hissedildi. Pek çok ilde yıkılan binalar olduğu ifade ediliyor.

Kahramanmaraş'ta deprem faciası! Yıkılan binalar var!

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - AFAD'ın verilerine göre, saat 04:17'de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem yerin 7 km altında gerçekleşti.

Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedildi.

Soylu'dan ilk açıklama

İçişleri Bakanı Soylu, "Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz" dedi.

Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

Bakanlar AFAD Koordinasyon Merkezi'nde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezinde koordine ediyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Deprem sonrası devletimizin tüm kurumları ivedilikle çalışmalarını yürütmektedir" açıklamasında bulundu.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2023, 08:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER