banner79

Sanayi üretiminde yüzde 5.6 artış!

Temmuz ayında yüzde 2 artması beklenen sanayi üretimi, yüzde 5,6 arttı. Üretim artışı temmuzda, bir önceki aya ise göre yüzde 3,5 artış gösterdi.

banner80
Sanayi üretiminde yüzde 5.6 artış!
banner81

ANKARA (YSM) - Sanayi üretimi, temmuz ayında yüzde 5.6 artış gösterdi. Yıllık bazda takvim etkisinden arındırılmış artışın yüzde 2 olması bekleniyordu.

TÜİK, temmuz ayına ilişkin sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre, sanayi üretimi temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 arttı.

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3 arttı.

Aylık bazda artış yüzde 3.5

banner82

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,9 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 2,2 arttı.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 16:37
banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70