Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sona erdi.

Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

RUSYA (YSM) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti için özel uçak "CAN" ile Rusya'nın Soçi kentine gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Soçi Uluslararası Havalimanı'na gelişinde Soçi Belediye Başkanı Anatoli Pakhomov, Rusya Dışişleri Bakanlığı protokol yetkilileri ve Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz karşıladı.

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Soçi'ye gitti.

Saat 14.05'te Soçi'de olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında Devlet Başkanlığı Rezidansı'na geçti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Baş başa görüşmeye geçmeden önce iki lider birlikte görüntü verdi ve kısa açıklamalarda bulundu.

Putin, “Türkiye ile ilişkilerimiz pozitif bir biçimde gelişiyor, ticari olarak büyüyor. Erdoğan ile konuşacağımız çok konu var, bazıları komplike konular. Bu konuları gözden geçireceğiz ve çözüm yolları arayacağız.” dedi.

Erdoğan, ise şunları söyledi; "Soçi'den çıkacak açıklama inanıyorum ki bölgeye de çok daha farklı bir umut olacaktır. Siyasi, askeri, ekonomik birçok konularda fikir alışverişlerimiz birbirimizi güçlendirecek boyuttadır. Bölgesel konulardaki dayanışmamız bölgeye umut verir. Şu anda sadece bölgemiz değil dünyanın gözü inanıyorum ki bugün Soçi'de."

Kısa açıklamaların ardından iki ülke arasındaki heyetlerarası görüşmeye geçildi. Görüşmenin saat 16:30 gibi son bulduğu haberleri TV kanallarından geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Putin'in ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER