Goldman Sachs: TL'de 'carry trade' başlayabilir

Goldman Sachs, "Türkiye yeniden oyuna dahil oluyor" başlıklı raporunda, reel faizlerin yıl sonu itibarıyla pozitif bölgeye geçebileceğini, TL carry trade işlemlerinin de uzun yıllar sonra yeniden mümkün olabileceğini öngördü.

Goldman Sachs: TL'de 'carry trade' başlayabilir

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, reel faizlerin yıl sonu itibarıyla pozitif bölgeye geçebileceğini, TL carry trade işlemlerinin de uzun yıllar sonra yeniden mümkün olabileceğini öngördü.

Düşük faizli bir para birimi ile borçlanıp yüksek faizli bir para birimine yatırım yapmak carry trade olarak adlandırılıyor.

Goldman Sachs, dün yayımladığı "Türkiye yeniden oyuna dahil oluyor" başlıklı raporda risklerin devam etmesine rağmen ülkede "önceki yılların aksine pozitif reel faiz stratejisine yönelik söylem ve destek" olduğuna dikkat çekildi.

Ekonomi yöneminin yeniden pozitif reel faiz vermeye yönelik kararlılık gösterdiğine dikkat çekilen raporda bu sürecin "Vadeli (forward) fiyatlamalarda beklenen TL değer kaybının üzerinde getiri sağlamanın mümkün olabileceğini ve dolayısıyla TL'de carry trade'in yeniden mümkün" olabileceğini gösterdiği belirtildi.

Raporda, "yüzde 40 ya da üzerinde bir politika faizi yıl sonu itibarıyla beklenen enflasyona göre pozitif reel faiz verilmeye başlanacağı anlamına geliyor" denildi.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER