IEA: Petrolde talep artışını ABD karşılayacak

Uluslararası Enerji Ajansı, OPEC ülkelerinin petrol kısıntılarına paralel olarak 2020'ye kadar global petrol talebindeki büyümenin yüzde 80'inin tek başına ABD tarafından karşılanacağını belirtti.

IEA: Petrolde talep artışını ABD karşılayacak

İSTANBUL (YSM) - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), ABD, Brezilya, Kanada ve Norveç'in dünya petrol piyasasında arzında sıkıntı yaşanmamasını sağlayacaklarını, 2020'ye kadarki süreçte bu ülkelerin global petrol talebinde büyümenin üzerinde bir arz artışı ortaya koyacaklarını bildirdi. Ancak IEA, 2020 sonrasında üretimin artması için daha fazla yatırım gerekeceğini de vurguladı.

IEA, bugün yayınladığı ve gelecek 5 yıla ilişkin piyasa analiz ve tahminlerine yer verdiği 'Oil 2018' raporunda, gelecek 3 yılda global petrol talebindeki büyümenin yüzde 80'inin tek başına ABD tarafından karşılanacağını, geri kalan talep artışının da Kanada, Brezilya, Norveç ve diğer IEA üyeleri tarafından kapatılacağını öngördü.

Düşen maliyetlere rağmen 2020 sonrasında arzda büyümenin devam etmesi için ek yatırımların gerekli olacağının savunulduğu Oil 2018 raporunda, "Petrol sektörü yatırımlarda 2015-2016'da yaşanan görülmemiş düşüşü henüz toparladı ve IEA, 2017 ve 2018'de ABD dışında petrol yatırımlarında çok az büyüme olmasını bekliyor" denildi.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 14:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER