Ford Otosan’dan suistimale karışan bayilere dava

Ford Otosan, bayi alacaklarına ilişkin suistimale karışan ve borçlarını ödemeyen bayilere dava açılması kararı aldı.

Ford Otosan’dan suistimale karışan bayilere dava

İSTANBUL-TANER TİLAV(YSM) - Bayi alacakları ve cari hesaplarıyla ilgili usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle geçen şubat ayında iki çalışanına dava açan Ford Otosan, konunun finansal raporlar üzerindeki nihai etkisi üzerindeki çalışmalarını tamamlamasının ardından bazı bayilerine de dava açacağını duyurdu.

Ford Otosan, 11 Ağustos’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile suistimale karışan ve borçlarını ödemeyen bayilere dava açılmasına karar verdiklerini duyurdu. Açıklamada, “Bu bayiler aleyhine alacak davası açılmasına karar verildi. Şüpheli alacak karşılığı ayrılmış olan diğer bayilerin şirketimize olan borçlarını ödeme yaklaşımlarına göre ilave alacak davaları açılabilecektir” ifadelerine yer verildi.

Şirket tarafından 6 Ağustos’ta açıklanan finansal tablolarda 323 milyon TL şüpheli alacak karşılığı ayrıldığını, bunun 225 milyon TL’sinin borcunu ödemeyen bayiler kaynaklı olduğu belirtildi.

Ford Otosan yetkilileri, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ford Otosan, etik ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda hareket ederek, bayi ödeme sistemlerinde tespit edilen usulsüzlükleri kamuoyuyla 22 Şubat 2021 tarihli özel durum açıklamasıyla şeffaf biçimde paylaştımıştı. 

Şirketimiz ayrıca bu süreçle ilgili iç denetim çalışmalarını bu konuda uzman bağımsız bir denetim kurumunu da dahil ederek detaylı bir şekilde yürüttü. Bağımsız kurumdan alınan raporda 31 Mart 2021 tarihli finansal raporlarımızda belirtilen tutarın ötesinde bir alacak riskimizin bulunmadığı teyit edildi.

Bu konuya ilişkin tüm detaylar 30 Haziran 2021 tarihli finansal raporlarımızda yatırımcılarımızın bilgisine sunuldu. Suistimal sürecine dahil olan bayiler ile iş ilişkilerimizin borçlarının teyidi ve ödenmesi, şirketimiz ile hukuki iş birliği içinde olmalarına bağlı olarak belirli bir plan dahilinde sona erdirilmesine karar verildi. Mevcut ve başlatılacak önemli hukuki süreçler ile ilgili önemli sonuç doğuran, somut, belirgin bir yargıya varılmasına imkan veren önemli gelişmelerin ortaya çıkması halinde, bu gelişmelerin yatırımcılarımız ile paylaşılmasına devam edilecek."

Şubatta iki çalışana dava açılmıştı

Ford Otosan, geçen şubat ayında, bayi alacakları ve cari hesapları ile ilgili tespit edilen usulsüzlükler ve suistimallerin ardından iki çalışanı hakkında 247.8 milyon TL tutarında tazminat davası açtığını duyurmuştu. Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Söz konusu kişiler hakkında güveni kötüye kullanma nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili kişilerin iş sözleşmeleri feshedilmiş ve şu ana kadar tespit edilen alacak riski tutarı olan 247.8 milyon TL tutarında (fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla) tazminat davası açılmıştır" ifadelerine yer verilmişti. Şirket ilgili usulsüzlüğün Bayi Alacaklarından Sorumlu Ekip Lideri ve bayi alacaklarını takip eden çalışan tarafından yapıldığını belirtilmişti. 

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 23:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER