banner79

Merkel, siyasete veda ediyor

Almanya Başbakanı Merkel, "CDU Genel Başkanlığına aday olmayacağım. 2021 yılında başbakan adayı da olmayacağım" dedi. Siyasi arenadaki bu gelişme, euronun da dalgalanmasına neden oldu.

banner80
Merkel, siyasete veda ediyor
banner81

İSTANBUL (YSM) -Almanya Başbakanı Merkel, "CDU Genel Başkanlığına aday olmayacağım. 2021 yılında başbakan adayı da olmayacağım." dedi.

banner82

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) aralık ayında yapılacak kongresinde parti liderliği için aday olmayacağını açıkladı.

Merkel, 2000 yılından beri partisinin genel başkanlık görevini yürütüyordu. CDU'da genel başkanlık seçimlerinin Aralık ayında yapılması planlıyor. Avrupa piyasaları bu haberle çalkaland.

İddiaların basına yansımasının ardından euro, dolar karşısında değer kaybetmeye başladı. Parite 1,1361'e kadar indi. Ancak daha sonra Merkel'in başbakanlık dönemini tamamlayacağı ve sadece parti genel başkalnlığını bırakacağının netleşmesi üzerine parite yeniden 1,14'ün üzerine çıktı.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner85
SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70