banner79

ABD'den YPG/PKK'nın işgalindeki bölgeye yeni sevkiyat

ABD, Irak'tan Suriye'deki YPG/PKK'nın işgal ettiği Deyrizor iline yaklaşık 200 tırla yapı malzemesi ve iş makineleri sevk etti.

banner80
ABD'den YPG/PKK'nın işgalindeki bölgeye yeni sevkiyat
banner81

DEYRİZOR(AA) (YSM) - ABD, Irak sınırından Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Deyrizor iline yaklaşık 200 tırlık sevkiyat yaptı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD, dün Irak-Suriye sınırındaki Simelka kapısından YPG/PKK bölgesine yaklaşık 200 tırla yapı malzemesi ve iş makineleri soktu.

Kaynaklar, tırların Deyrizor'daki Ömer petrol sahasına ulaştığını, burayı merkez olarak kullanarak farklı noktalara dağıtım olacağını söyledi.

banner82

Malzeme ve makinelerin YPG/PKK işgalindeki yerleşimlerin idari yönetimlerine iletileceği öğrenildi.

Tünel için kullanılması riski

Kaynaklar, YPG/PKK'nın iş makinelerini tünel kazma faaliyeti için kullanabileceğine dikkati çekti.

Örgüt, Türkiye sınırı hattında, batıdan doğuya doğru Münbiç, Aynularab (Kobani), Tel Abyad, Rasulayn, Kamışlı ve Malikiyye'de de söz konusu faaliyetini sürdürüyor. AA, son olarak 15 Nisan'da örgütün kazı çalışmalarını görüntülemişti.

YPG/PKK, ABD desteğiyle terör örgütü DEAŞ'ı şubat ortasında Deyrizor'dan çıkardıktan sonra, bu kenti de işgal etmişti.

Ancak ABD buna rağmen YPG/PKK'ya Hummer marka dört çeker araçlar ve tankerler içeren sevkiyatlarına devam etmiş, son olarak 2 Nisan'da 100 civarı tır örgütün işgal bölgesine girmişti.

Örgüt halihazırda Suriye topraklarının üçte birini işgalinde tutuyor.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2019, 15:46
banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner85
SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70