DÜNYA Gazetesi kurucusu Nezih Demirkent kabri başında anıldı

Türk ekonomi yayıncılığının öncüsü, basının duayen ismi, gazetemizin kurucusu Nezih Demirkent’i aramızdan ayrılışının 17’nci yılında anma töreni düzenlendi.

DÜNYA Gazetesi kurucusu Nezih Demirkent kabri başında anıldı

İSTANBUL (YSM) - DÜNYA Gazetesi kurucusu ve Türk basınının duayen ismi Nezih Demirkent, aramızdan ayrılışının 17. yılında kabri başında anıldı. Demirkent için meslektaşları, dostları, sevenleri ve DÜNYA çalışanlarının katılımıyla bu sabah Aşiyan Mezarlığı’ndaki kabri başında tören düzenlendi.

Bab-ı Ali’de önder oldu

71 yıllık yaşamında büyük başarılara imza atan Demirkent, bağımsızlığa ve özgürlüğe inanmış özgün kişiliğiyle Bab-ı Âli’de önder oldu. Nezih Demirkent, 1930 yılında İstanbul’da doğdu. Babası Yüzbaşı Ahmet Nurettin Bey’in Şanlıurfa’ya tayini ile 1 yaşında Anadolu’yla tanıştı. Yüzbaşı Nurettin Bey, 1934’te yürürlüğe giren Soyadı Kanunu ile Demirkent soyadını aldı.

Hakkari, ardından Nezih Demirkent’in ilkokula başladığı Van derken, Yüzbaşı Nurettin Demirkent’in ‘şark hizmeti’ tamamlanınca aile İzmit’e geldi. Nezih Demirkent de Van’da başladığı ilkokul öğrenimine İzmit’in Akçakoca ilçesindeki okulda devam etti. 1941-1942 öğretim yılında Haydarpaşa Lisesi’nin orta kısmına kayıt oldu. Haydarpaşa Lisesi’nden 1948 yılında mezun olan Nezih Demirkent, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi.

Fakültedeki ilk arkadaşları, onunla gazetecilikte de birlikte olacağı Necmi Tanyolaç, tıp fakültesi öğrencisi Dr. Mücahit Atmanoğlu, Erol Dallı, bir üst sınıftan Hakkı Devrim oldu. Fakülte yılları, lise sıralarında ve Moda Spor Kulübü’nde olduğu gibi yine sporla iç içe geçti. Çeşitli konularda düzenlenen münazaraların değişmeyen isimlerinden biri de Nezih Demirkent idi. Demirkent, 1952 yılında Hukuk Fakültesi’ni bitirdiği zaman mesleğini çoktan seçmişti. Artık o, 51 yılını vereceği gazetecilik mesleğinin içindeydi.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER