Yüksek faiz 'senetli satış'ı başlattı

Konut kredisi faiz oranlarının son 8,5 yılın en yüksek seviyesine ulaşması nedeniyle bazı inşaat firmaları, piyasayı canlı tutmak için peşin fiyatına 60 aya varan senetli konut satışına başladı.

Yüksek faiz 'senetli satış'ı başlattı

BURSA (YSM) - Konut kredisi faiz oranlarının aylık yüzde 1,23 ile son 8,5 yılın zirvesini görmesi ve bu çerçevede gayrimenkul almayı planlayan kişilerin maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle bazı inşaat firmaları, sektördeki hareketliliği sürdürmek adına 60 aya varan faizsiz senetli konut satışı gerçekleştiriyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP öncülüğünde 11 Nisan'da açılan ve hafta sonunda sona eren Bursa Rising City Gayrimenkul Fuarı ve Bursa İnşaat ve Dekorasyon Fuarı, 195 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 6 salon ve 35 bin metrekarelik alanda düzenlenen, inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerini bir araya getiren fuarda, firmaların 60 aya varan vadeli konut satış kampanyaları dikkati çekti.

Birçok firma, konut faizlerinin 1,20'nin üzerine çıkması ve alım gücünü etkilemesi nedeniyle peşin fiyatına senetli konut satışlarını tanıttı.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER