Üçüncü yılında 15 Temmuz

15 Temmuz’un 3. yıldönümünde şehitlerin acısı ve demokrasi zaferi, bir arada yaşanıyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı devletin silahlarını millete doğrultmasının üzerinden 3 yıl geçti. İş dünyası temsilcileri güçlü demokrasinin yanında yine tek ses ve tek yürek oldular.

Üçüncü yılında 15 Temmuz

İSTANBUL (YSM) - FETÖ mensubu askerler tarafından15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti.

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçağın, 3 geminin, 37 helikopterin, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü.

Darbe girişiminin ardından, on binlerce kişi kamu görevinden uzaklaştırıldı ancak FETÖ'nün siyasi kanadı ortaya çıkarılamadı. 

Girişimin yönetim merkezi Akıncı Üssü'nün de bulunduğu başkentte 15 Temmuz 2016'da "kara" bir gece yaşandı.

Olayın yaşandığı tarihte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan Fahri Kasırga ile Genelkurmay Başkanlığı yapan Orgeneral Hulusi Akar'ın da arasında bulunduğu birçok komutan darbecilerce alıkonuldu. Şehrin semalarında alçak uçuş yapan savaş uçakları TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Emniyet ve TÜRKSAT'ı bombaladı.

Ayrıca kentin farklı yerlerindeki birçok birlikteki tank ve zırhlı araçlar da kışla dışına çıktı.

Ertesi gün öğle saatlerine kadar süren olaylarda vatandaşlar kahramanca direndi.

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, 16 Temmuz'da saat 12.57'de Çankaya Köşkü'nde yaptığı açıklamayla hain darbe girişiminin bastırıldığını duyurdu.

Güçlü demokrasi, güçlü ekonomi, güçlü Türkiye

Bugün ise,ne sanayi üretimi, ne işsizlik ve enflasyon... Ne ABD ile S-400 kapışması, ne Fitch’in not düşürmesi... Bugünün en önemli gündem maddesi demokrasi.... Türk iş dünyasının önde gelen kuruluşları yaptıkları açıklamalarla hain kalkışmalara karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundular. Verilen mesajlarda "Güçlü demokrasi, her alanda güçlü bir Türkiye’nin hem vazgeçilmezi hem teminatıdır... Demokrasiyi güçlendirmenin temel koşulları özgürlükler, güvenlik, adalet ve refah boyutlarında ülkemizi hak ettiği noktalara getirecek politikalardır" denildi.

Türk iş dünyası 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. İş dünyası hain darbe girişiminin ekonomik etkilerinin kısa sürede püskürtüldüğünü ve sanayinin çarklarını durmadığını anlattı. "15 Temmuz hem siyaset, hem de ekonomi için tarihi bir stres testi oldu" diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Milletin dirayetiyle bu test başarıyla geçildi" dedi.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019, 12:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER