Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart bizim için dönüm noktasıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahalli idareler seçimi ile ilgili AK Parti Genel Merkezi’nde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart bizim için dönüm noktasıdır

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Maalesef yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık." ifadesini kullandı. Erdoğan, "Türkiye'nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre var. Milletin ve ülkenin vaktini çalacak tartışmalarla bu dönemi heba edemeyiz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- 31 Mart seçimlerini demokrasimize yakışır bir ortamda tamamladık.

- Milletin iradesi sandıkta tecelli eder, millet sözünü sandık yoluyla söyler, siyasetçilere mesajını sandık vasıtasıyla iletir.

- 31 Mart bizim için bir bitiş değil aslında bir dönüm noktasıdır.

- Millet sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Sonuçlardan bağımsız olarak bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir.

- Bugün AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na oy verenlerle birlikte demokratik haklarını kullanarak sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır.

- Maalesef yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık.

- Son 2 aylık dönemde 52 farklı şehrimizi ziyaret ettim, halkımla bütünleştim, kucaklaştım. Netice böyle oldu, her olanda bir hayır vardır.

- Partimizin organlarında mahalli idareler seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız.

- Her zaman demokrasinin, sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyor, milletin iradesinin üzerinde güç tanımıyoruz.

- Milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyecek, milletle inatlaşmaktan, milli iradeye rağmen hareket etmekten, milletin takdirini sorgulamaktan uzak duracağız.

- Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız.

- Türkiye'nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre vardır. Milletin ve ülkenin vaktini çalacak tartışmalarla bu dönemi heba edemeyiz.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2024, 01:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER