Merkez Bankası, TL zorunlu karşılıklara ödenen faizi indirdi

Politika faizindeki 2 puanlık indirim sonrası, Türk Lirası cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenecek faiz oranları da 2 puan düşürüldü. Teknik bir ayarlama olan adımın dövize etkisi olmayacak.

Merkez Bankası, TL zorunlu karşılıklara ödenen faizi indirdi

İSTANBUL-İRFAN ÖZER(YSM) - Merkez Bankası'nın politika faizinde yaptığı 2 puanlık indirim sonrası, Türk Lirası cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenecek faiz/nema oranları da 2 puan düşürüldü.

Zorunlu karşılık oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmayan bu düzenleme, politika faizinin düşürülmesi sonrası teknik bir ayarlama.

22 Ekim 2021 tesis tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; TL cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranı yüzde 12,5’ten yüzde 10,5’e indirildi.

Yabancı para mevduat/katılım fonundan TL mevduat/katılım fonuna dönüşüm uygulaması kapsamında ise yüzde 18 olarak uygulanan oran yüzde 16’ya düşürüldü. Yüzde 15 olarak uygulanan oranın ise, yüzde 13’e düşürülmesine ve yüzde 17 olarak uygulanan oranın yüzde 15’e düşürülmesine karar verildi.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER