Serbest bölgelerde ticaret arttı

Türkiye genelindeki 18 serbest bölgenin ticaret hacmi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 7,1 artarak 20,4 milyar dolara yükseldi.

Serbest bölgelerde ticaret arttı

İSTANBUL (YSM) - Türkiye'deki 18 serbest bölgenin ticaret hacmi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 7,1 artışla 20,4 milyar dolara ulaştı.

Ülkede geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin hukuki ve idari düzenlemelerin uygulanmadığı veya kısmen devrede olduğu, sınai ve ticari faaliyetler için daha geniş teşviklerin tanındığı serbest bölgeler, dış ticarete yönelmek isteyen firmalara gelişmiş bir yatırım ortamı sağlarken, Türkiye'nin ticaretine de katkı sunmaya devam ediyor.

Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye genelindeki 18 serbest bölgenin toplam ticaret hacmi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 7,1 artarak 20,4 milyar dolara yükseldi.

Söz konusu bölgelerdeki ticaret hacmi 2013'te 23,2 milyar dolar, 2014'te 22,4 milyar dolar, 2015'te 20,3 milyar dolar, 2016'da ise 19 milyar dolar seviyesindeydi.

Serbest bölgeler arasında geçen yıl en fazla ticaretin yapıldığı bölge, 4,3 milyar dolarla Ege Serbest Bölgesi oldu. Bu bölgeyi, 3,1 milyar dolarla İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi, 2,9 milyar dolarla Mersin Serbest Bölgesi, 2 milyar dolarla Avrupa Serbest Bölgesi ve 1,8 milyar dolarla Bursa Serbest Bölgesi izledi.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER