Dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesini kuruyorlar

Afrika ülkeleri, dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesinin kurulmasını öngören anlaşmaya imza attı.

Dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesini kuruyorlar

RUAANDA (YSM) - Afrika ülkeleri, kıtadaki ülkelerin kendi arasında serbest ticaret yapmasına imkan verecek Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi (AfCFTA) anlaşmasında uzlaşıya vardı.

Ruanda'nın başkenti Kigali'de düzenlenen Afrika Birliği Olağanüstü Zirvesi'nde, dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesi (STB) olacak AfCFTA'nın kurulmasını öngören anlaşmaya imza atıldı.

Tarihi olarak nitelendirilen anlaşmaya, Afrika Birliği Dönem Başkanı Paul Kagame, Nijer Devlet Başkanı Mahamadou Issoufou, Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi ve Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Denis Sassou Nguesso'nun yanı sıra çok sayıda ülke lideri imza attı.

Kagame, imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, tek bir Afrika pazarı oluşturmanın sadece Afrika'ya değil yurt dışındaki ortaklara da büyük fayda sağlayacağını söyleyerek, "Bu sadece bir imza töreni değil, bugünki görüşmeler aynı zamanda istediğimiz Afrika'ya yolculuğumuzda bir sonraki adımları planlarken de kritik bir öneme sahip." dedi.

1.2 milyar insanın yaşadığı ve 2.5 trilyon dolar gayri safi yurt içi hasılaya sahip olan birliğe üye ülkelerin anlaşmayı uygulamaya geçirmesi halinde kıtada işsizliğin azalması ve iç ticaretin büyük oranda artması bekleniyor.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER