2022 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı: Kayıtlar ne zaman yapılacak?

Merakla beklenen 2022 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinden duyuruldu. İşte ÖSYM’nin açıklaması, kayıt tarifleri ve sonuç sorgulama ekranı…

2022 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı: Kayıtlar ne zaman yapılacak?

İSTANBUL-MÜBERRA SARI(YSM) - Merakla beklenen 2022 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinden duyuruldu. İşte ÖSYM’nin açıklaması, kayıt tarifleri ve sonuç sorgulama ekranı…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, 2022- YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Adayların, yerleştirme sonuçlarını TC. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceği kaydedildi.

ÖSYM’DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 08.00’den itibaren öğrenebileceklerdir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22 – 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22 – 24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2022, 12:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER