Macron, Putin ile görüşmeyi değerlendirdi: Amaca ulaşıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Putin ile yaptığı görüşme konusunda, "Benim için mesele, tırmanışı önlemek ve yeni bakış açıları ortaya koymak için oyunu kilitlemekti. Bana göre bu amaca ulaşıldı." dedi.

Macron, Putin ile görüşmeyi değerlendirdi: Amaca ulaşıldı

MOSKOVA-RUSLAN GULİYEV (YSM) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna arasında artan gerilimin çözümüne yönelik diplomatik temaslarını sürdürüyor. Macron, Moskova’dan Kiev’e giderken uçaktaki gazetecilere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşme ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Macron, Putin ile yaptığı görüşmenin Ukrayna konusunda gerginliğin tırmanmasını önlemeye yardımcı olduğunu ifade etti. Putin'in konuyla ilgili "Herhangi bir jest yapmaya hazır olduğunu bir an bile aklının ucundan geçirmediğini" söyleyen Macron, kendi amacının Ukrayna konusunda gerilimin daha fazla tırmanmasını engellemek olduğunu ve bunu da başardığını kaydetti. Macron, "Benim için mesele, tırmanışı önlemek ve yeni bakış açıları ortaya koymak için oyunu kilitlemekti. Bana göre bu amaca ulaşıldı. Fransa inandırıcılığını güçlendirdi." dedi.

Macron, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya gelecek.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2022, 20:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER