Çin ve Almanya ABD’ye karşı çelikte anlaştı!

Çin ve Almanya, ABD tarifelerinin ardından küresel çelik pazarındaki aşırı kapasite üzerinde çalışmak üzere el sıkıştı. İki ülke Arjantin’de bugün başlayacak G20 Zirvesi’nde bu konuyu gündeme taşıyacak.

Çin ve Almanya ABD’ye karşı çelikte anlaştı!

İSTANBUL (YSM) - Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, Alman lider ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in telefonda dünya çelik piyasasındaki fazla kapasite sorununu ele aldıklarını ve G20 'nin sanayileşmiş ülkeler grubu çerçevesinde sorunun çözümü üzerinde çalışma kararına vardıklarını bildirdi. Merkel ve Şi’nin ortak çalışma çağrısının ABD’nin çelik ve alüminyum ithalatına uyguladığı tarifeleri artırarak Avrupa ve Çin ile gerginliğe yol açmasının hemen ardından gelmesi dikkat çekiyor.

Merkel’in sözcüsü Seibert konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “İki lider gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin altını çizdi. Her iki liderde ABD’nin yükselttiği çelik ve alüminyum tarifelerine karşı duruyor ve bu konuda stratejik ortaklıklarını derinleştirmeyi kabul ediyor” ifadelerini kullandı.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER