banner79

"AB, ABD ile birlikte çalışmaya yeniden hazır”

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell, ABD’de Başkanlık görevine Joe biden’ın gelmesiyle AB’nin yeniden ABD ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

banner80
"AB, ABD ile birlikte çalışmaya yeniden hazır”
banner81

VİYANA-EMRAH ACAR (YSM) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell, AB’nin Washnigton’daki görev değişimi sonrasında ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ile birlikte küresel ısınma konusunda çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Borell yaptığı bir blog paylaşımında, Biden’ın küresel işbirliklerine geri dönme planlarını yorumladı. AB’nin ABD ile ilişkilerinin uluslararası ilişkileri ve küresel düzeni diğer tüm ilişkilerden daha fazla şekillendirdiğini belirten Borell,  “En stratejik ilişkimizdir, sadece transatlantik alanda güvenlik ve refah için değil, aynı zamanda demokrasiye bağlı bir dünya düzenini sürdürmek, hukukun üstünlüğü ve çok taraflılık için de vazgeçilmezdir" ifadelerini kullandı.

banner82

Borell, Biden yönetiminin Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile özellikle yeşil liderlik, COVID-19 salgını ve küresel sağlık, ticaret ve teknoloji ile küresel eylem ve güvenlik konularında çalışmak için hevesli olduklarını söyledi.

Borell ayrıca, ABD’nin Paris İklim Anlaşması ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) kararları için de ABD’yi tebrik etti.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2021, 17:45
banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner85
SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70