Rusya, 19 ülkeden 49 diplomatı sınır dışı edecek

Rusya, ABD'nin 60 diplomatı için sınır dışı kararını açıklamasının ardından, Almanya, Hollanda ve İtalya'nın dahil olduğu 19 ülkenin 49 diplomat ve 1 askeri ataşesinin gönderileceğini açıkladı.

Rusya, 19 ülkeden 49 diplomatı sınır dışı edecek

RUSYA (YSM) - Rusya, İngiltere'deki 'Skripal vakası' gerekçesiyle Rus diplomatları sınır dışı kararı alan ülkelerin bu adımlarına karşılık veriyor.

Sputnik ajansında yer alan haberde, Moskova, ABD'nin 60 diplomatı için sınır dışı kararını açıklamasının ardından, Almanya, Hollanda ve İtalya'nın dahil olduğu 19 ülkenin 49 diplomat ve 1 askeri ataşesinin gönderileceğini duyurdu.

Önce İtalya ve Finlandiya Dışişleri Bakanlıkları'ndan yapılan açıklamalara göre Rusya, Skripal vakası nedeniyle sırasıyla 2 ve 1 Rus diplomatı sınırdışı eden bu iki ülkenin aynı sayıda diplomatını sınırdışı etme kararı aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ardından aynı şekilde hareket eden diğer ülkelerin diplomatlarını da sınırdışı etme kararı aldı.
Moskova'nın sınırdışı edeceği diplomatların sayısı şöyle:

İtalya: 2 diplomat
Finlandiya: 1 diplomat
Polonya: 4 diplomat
Litvanya: 3 diplomat
Hollanda: 2 diplomat
Letonya: 1 diplomat
İsveç: 1 diplomat
Estonya: 1 askeri ataşe
Çekya: 3 diplomat
Almanya: 4 diplomat
Ukrayna: 13 diplomat
Moldova: 3 diplomat
Romanya: 1 diplomat
Norveç: 1 diplomat
İspanya: 2 diplomat
Hırvatistan: 1 diplomat
Danimarka: 2 diplomat
İrlanda: 1 diplomat
Kanada: 4 diplomat

Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın, Belçika, Macaristan, Gürcistan ve Karadağ'dan Rus diplomatların sınırdışı edilecek olmasına karşılık verme hakkını saklı tuttuğu ifade edildi. Bunun sebebininse bu ülkelerin Rusya'ya karşı yaptırım kararlarını son anda almış olması olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Rus Dışişlerine bugün 23 ülkenin büyükelçisinin çağrıldığı belirtilip bu ülkeler şöyle sıralandı:

Avustralya, Arnavutluk, Almanya, Danimarka, İrlanda, İspanya, Kanada, Letonya, Litvanya, Makedonya, Moldova, Hollanda, Norveç, Polonya, Romanya, Ukrayna, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Çekya, İsveç ve Estonya.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER