Londra'da "Ukrayna İyileştirme Konferansı" başladı

İkincisi düzenlenen Ukrayna'yı yeniden yapılandırma konferansı İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı. 2 gün sürecek konferans, İngiltere ve Ukrayna tarafından düzenleniyor. Konferansa Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katılıyor.

Londra'da "Ukrayna İyileştirme Konferansı" başladı

Uluslararası toplumu bir araya getiren konferansın açılış konuşmalarını, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve etkinliğe çevrim içi katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yaptı.

Sunak, İngiltere'nin,, Ukrayna'ya verdiği zararı ödeyene kadar Rusya'ya yönelik yaptırımları sürdüreceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony BlinkenAvrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa konferansa katılacak üst düzey isimler arasında yer alıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ‘Kalıcı iyileşme için çerçeve’ başlıklı oturumda konuşacak.

Konferans için Londra’da bulunan Bakan Fidan’ın, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Fidan, Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile de görüştü. Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken’la da ilk defa Londra’da görüştü. 

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER