banner79

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın 20 Ocak şehitlerini andı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın bağımsızlığı için canlarını feda eden 20 Ocak şehitlerini rahmetle andı.

banner80
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın 20 Ocak şehitlerini andı
banner81

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın bağımsızlığı için canlarını feda eden 20 Ocak şehitlerini rahmetle yad ettiğini belirtti.

banner82

Erdoğan, Twitter'daki hesabından, 28 yıl önce Azerbaycan'ın bağımsızlığı için canlarını feda eden 20 Ocak şehitlerine ilişkin paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "28 yıl önce bugün, Azerbaycan'ın bağımsızlığı için canlarını feda eden 20 Ocak şehitlerini rahmetle yad ediyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz. Türkiye olarak, her zaman Azerbaycan'ın yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Mesajında Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını kullanan Erdoğan, #20Yanvar etiketine de yer verdi.

Azerbaycan'da 20 Ocak 1990'da Sovyet ordusunun Bakü ve diğer illerde kadın ve çocuk ayrımı yapmaksızın 147 sivili katlettiği, 750 sivili de yaraladığı katliam, "Kanlı Ocak" ya da "20 Ocak Katliamı" olarak anılıyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 01:05
banner83

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner85
SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70