'Delta Plus varyantı' endişe veriyor

Hindistan'da ortaya çıkan Covid-19'un Delta Plus varyantı dünyada endişe ile izlenirken, bilim insanları yeni varyantın önemli bir tehdit oluşturup oluşturmadığını söylemek konusunda henüz erken olduğunu belirtti.

'Delta Plus varyantı' endişe veriyor

VİYANA-EMRAH ACAR(YSM) - Delta Plus ne kadar tehlikeli? Mutasyonun bulaşma hızı neden bu kadar yüksek? Hastalık ağır seyredebilir mi? Bunun gibi bir çok soru yanıt beklerken Hindistan Sağlık Bakanlığı, Delta Plus varyantının daha kolay yayıldığını, akciğer hücrelerine daha kolay bağlandığını ve antikor tedavisine dirençli olduğunu açıkladı.

BBC'nin haberine göre, 'endişe varyantı' olarak sınıflandırılan yeni virüs tam anlamıyla bilinmezliğini koruyor. Virüsün yol açtığı hastalığın, diğer varyantlara göre daha bulaşıcı olduğu veya hastalığın ağır seyretmeye yol açtığını kanıtlayacak bir veri bulunmuyor.

Virolog Dr. Gagandeep Kang, Delta Plus varyantı hakkındaki iddiaların doğruluğunu kanıtlayacak bir veri olmadığını ifade ederken, yeni varyantın endişe verecek türden olup olmadığını anlamak için biyolojik ve klinik bilgilere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, ilk kez Nisan ayında görülen Delta Plus varyantının Hindistan’ın üç eyaletinde yaklaşık 40 kişide tespit edildiğini ve söz konusu varyantın 9 ülkede daha (ABD, İngiltere, Portekiz, İsviçre, Japonya, Polonya, Nepal, Rusya ve Çin) görüldüğü bilgisini paylaştı.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2021, 00:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER