Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kripto varlık açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün bazı sitelerde yer alan kripto para platformlarından kullanıcı bilgilerinin istendiği yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kripto varlık açıklaması

AANKARA-MERİH AKIL(YSM) - Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün bazı sitelerde yer alan kripto para platformlarından kullanıcı bilgilerinin istendiği yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık ilgili çalışmanın MASAK’ın görev ve sorumlulukları dahilinde olduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kripto varlıklara ilişkin açıklaması şöyle:

“Bugün bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında kripto varlıklarla ilgili Bakanlığımıza yönelik bazı haberler ve yorumlar yer almıştır. Söz konusu haberler üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

Günümüz dünyasında birçok ülkede mali istihbarat birimleri (Financial Intelligence Unit – FIU) suç gelirlerinin aklanmasıyla ve terörizmin finansmanıyla mücadele etmektir.

Ülkemizde bu mücadele esas itibariyle, Bakanlığımız bünyesinde Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı’nca yürütülmektedir. MASAK, anılan fonksiyonları icra edebilmek için uygulama stratejileri geliştirmekte, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamakta, görüş ve bilgi alışverişinde bulunmaktadır.

MASAK mali ve finansal birçok alanda çalışma yürütmektedir. Bu anlamda son yıllarda gündemde yer alan kripto varlıklar, özellikleri itibariyle kullanıcılarına bazı kolaylıklar sağlıyor olsa da, özellikle anonim bir yapıda olmaları dolayısıyla suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı faaliyetlerinde de yoğun olarak kullanılabilmektedir.

MASAK’ın görev ve yetkileri çerçevesinde ve söz konusu suçlarla mücadele kapsamında kripto varlık alım-satım platformları gibi bu alanda faaliyet gösteren piyasa aktörlerinden konuya ilişkin olarak bilgi talep edilebilmektedir. Yapılan çalışma da MASAK’ın bahsedilen görev ve sorumlulukları içerisinde bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER