Rus askerleri Ukrayna topraklarında

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rusya'nın Belarus, Kırım ve Donbass üzerinden Ukrayna'ya girdiği bildirildi.

Rus askerleri Ukrayna topraklarında

MOSKOVA-RUSLAN GULİYEV (YSM) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Putin, sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslendi.

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimlerin Rusya'dan askeri yardım talebinde bulunduklarını hatırlatan Putin, "Buna bağlı olarak özel bir askeri operasyon düzenlemeye karar verdim. Operasyonun amacı sekiz yıldır Kiev rejimi tarafından istismara, soykırıma maruz kalan insanları korumaktır" ifadelerini kullandı.

Putin'in açıklamasının ardından başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı. Rus askeri güçleri, Belarus, Kırım ve Donbass üzerinden kara harekatını başlattı. Ukrayna'da ise sıkıyönetim ilan edildi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız" açıklamasında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna operasyonu ile Avrupa'da 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez bir ülke başka bir ülkeye saldırmış oldu.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2022, 14:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER