Milyarder prens: Suudi Arabistan'da yatırımlarım sürecek

Suudi Arabistan'da yolsuzluk suçlamasıyla yaklaşık üç ay gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan ülkenin en zengin ismi Alwaleed bin Talal, Suudi Arabistan'da yatırımlarını sürdüreceğini söyledi.

Milyarder prens: Suudi Arabistan'da yatırımlarım sürecek

SUUDİ ARABİSTAN (YSM) - Yolsuzluk soruşturmasında 83 gün gözaltında kaldıktan serbest kalan Suudi Arabistan'ın en zengin insanı Prens Alwaleed bin Talal, olay sonrası verdiği ilk röportajda, Suudi Arabistan'da yatırımlarını sürdüreceğini söyledi.

Bloomberg televizyonu, Prens Bin Talal'la 27 Ocak'ta serbest bırakılmadan önce Riyad'daki lüks Ritz-Carlton Oteli'nde yapılan röportajı bugün yayınladı.

18 milyar dolarlık servetiyle ülkesinin uluslararası alanda en çok tanınan isimlerinden biri olan, Twitter ve Citigroup şirketlerinde ortaklığı bulunan Prens, röportajda Suudi hükümetiyle serbest kalması karşılığında anlaşmaya vardığını belirterek anlaşmanın detaylarını açıklamadı.

"Amcam Kral Salman'a kızgın değilim"

Sahibi olduğu Kingdom Holding'in yüzde 95 hissesini elinde bulundurmaya devam ettiğini kaydeden Suudi Prens, kendisiyle beraber onlarca iş insanı ve üst düzey yetkilinin de gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonunu yöneten kuzeni Veliaht Prens Muhammed bin Salman ve amcası Kral Salman'a kızgın olmadığını da ifade etti.

Kingdom Holding'de yeniden yapılandırmaya gideceğini ve Suudi Arabistan'a 3 milyar dolar değerinde yatırımlar yapmak üzere özel yatırım fonlarıyla görüşmeler yürüttüğünü kaydeden Bin Talal, devlete bağlı Kamu Yatırım Fonu ile ortak yatırımlar için görüştüklerini anlattı.

"İşler her zamanki normal seyrinde" diye konuşan milyarder Prens, Veliaht Prens Bin Salman'ın açıkladığı 500 milyar dolarlık mega kent projesine de yatırım yapmayı hedeflediğini ve yeni yatırımlar için Goldman Sachs gibi danışmanlarla çalıştıklarını da kaydetti.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER