AB'den üyelere 'Türkiye' tavsiyeleri

Avrupa Birliği tarafından üye ülkelere gönderilen iç raporda, Türkiye ile ticaret bağlarını derinleştirmek için müzakerelere başlaması gerektiği, AB çıkarlarına karşı bir durumda uygulanacak yaptırımın da hazırda tutulması gerektiği tavsiye edildi.

AB'den üyelere 'Türkiye' tavsiyeleri

VİYANA-EMRAH ACAR (YSM) - Avrupa Birliğ üye devletlerinin iç iletişiminde paylaştığı ve Reuters tarafından erişilen 20 Mart tarihli raporda “AB’nin aday ülke Türkiye ile ticaret bağlarını derinleştirmek için müzakerelere başlaması gerektiği, aynı zamanda Ankara’nın AB çıkarlarına karşı hareket ettiği durumda uygulanacak bir dizi ekonomik yaptırımı hazırda tutması gerektiği” tavsiye edildi. 

AB liderler zirvesi için hazırlanan raporda, hazırlanacak yaptırımların sadece kaldıraç olarak kullanılması gerektiği belirtilirken, yaptırımların bireylere cezalandırıcı tedbirler ile turizm ve enerji gibi önemli sektörleri içermesi gerektiği de ifade edildi.
 
Raporda Türkiye’nin 2020 yılında tüm AB Dış Politika kararlarını görmezden geldiği, göçmenlik konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiği ancak önemli bir ticaret ortağı olmaya devam ettiği ve Gümrük Birliği’nde kapsamın genişletilmesi gerektiği de paylaşıldı.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER