Adana'ya 1 milyar dolarlık tesis kurulacak

Adana'da kurulacak 1 milyar dolarlık petrokimya tesisiyle yıllık 550 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilerek, bu alanda Türkiye'nin dışa bağımlılığı önemli ölçüde azaltılacak.

Adana'ya 1 milyar dolarlık tesis kurulacak

İSTANBUL (YSM) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye-Cezayir İş Forumu'nda açıkladığı polipropilen üretilecek petrokimya tesisi yatırımı, Adana'da ve iş dünyasında büyük heyecan yarattı.

Cezayir'in milli enerji şirketi ile Rönesans Endüstri arasında imzalanan anlaşmayla, Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde 826 bin metrekarelik alana kurulacak tesis, yaklaşık 1 milyar dolara mal olacak ve ilk etapta 250 kişiye istihdam olanağı sağlayacak.

Halı, ambalaj malzemeleri ve mobilya gibi sektörlerde kullanılan polipropilen ithalatına yılda yaklaşık 2,2 milyar dolar ödeyen Türkiye'nin, Cezayir'den temin edilecek ham maddeyle bu tesiste polipropilen üretmesi, yılda 550 milyon dolarlık kaynağın dışarıya gitmesini önleyecek.

Yer tahsisi yapılan 826 bin metrekarelik alana kurulacak tesiste yılda 450 bin ton polipropilen üretilecek. Türkiye'nin bu alanda dışa bağımlılığını yüzde 25 azaltacak tesiste, yılda 450 bin ton polipropilen üretilecek.
Limana yakınlığı ve ulaşım imkanlarının yanı sıra iklim ve coğrafi şartları elverişli Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde kurulacak tesis, yaklaşık 30 ay sonra hizmete girecek.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER