MSB: 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

MSB'den yapılan açıklamada, "470 binden fazlası İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde dönmüştür." denildi.

MSB: 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

ANKARA-NURULLAH SARI(YSM) - Milli Savunma Bakanlığından (MSB),  gündeme ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamadan satır başları:

- 17 Temmuz’da süresi dolacak olan Tahıl Girişimi'nin uzatılmasına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir.

- 1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 19’u büyük, 301’i orta çaplı olmak üzere 320 operasyon icra edilerek, 21’i son bir haftada olmak üzere 794 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

- 470 binden fazlası İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde dönmüştür.

- Son bir haftada tüm hudutlarımızda yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 46 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 1’i FETÖ mensubu olmak üzere 3’ü teröristtir. 2 bin 561 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

 - 1 Ocak’tan itibaren harekat bölgelerimize terör örgütü tarafından 67 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 588 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

- (İsveç’in NATO’ya üyeliği) Üyelik başvurusunda bulunan İsveç’in Finlandiya’da olduğu gibi Madrid Zirvesi’nde verilen taahhütlerini somut olarak yerine getirdiği, buna milletimiz ve Meclisimiz ikna olduğu takdirde üyeliğine onay verilmemesi için bir neden bulunmadığını vurguluyoruz.

- (İsveç’in NATO’ya üyeliği) Kurban Bayramı’nın ilk günü yaşanan Kur’an yakma eylemi, bu süreçteki çekincelerimizin ne kadar haklı olduğunun bir göstergesidir. Sözde ‘ifade özgürlüğü’ adı altında kutsal değerlerimize yönelik yapılan bu aşağılık saldırıyı kınıyoruz.

- FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürmektedir. 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar 24 bin 195 personel ihraç edilmiştir, 363 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER