İngiltere'de Türkiye rezervasyonları açıldı: 3 ayda ne kadar turist gelecek?

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, İngiltere’nin bugünden itibaren Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmasıyla, 3 ayda yaklaşık 200 bin İngiliz turist beklediklerini söyledi.

İngiltere'de Türkiye rezervasyonları açıldı: 3 ayda ne kadar turist gelecek?

İSTANBUL-YÜCEL ZÖHRE(YSM) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İngiltere’nin bugünden itibaren Türkiye’yi, seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarması yönündeki kararını olumlu bulduklarını, turizme olumlu yansımasını beklediklerini belirterek, Türkiye’ye seyahat edecek İngiliz vatandaşlarının sayısının 3 ayda yaklaşık 200 bin civarında olmasını öngördüklerini söyledi.

Bağlıkaya, turizm sektöründeki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, yabancı turist açısından bakıldığında birçok ülkenin seyahatleri yasakladığını veya ağır karantina şartları uyguladığını anımsatarak, kapalı pazarlar, yani seyahat etmesi mümkün olmayan pazarların dışında kalan Rusya, Ukrayna gibi birkaç ülke için ziyaretçi sayılarının 2019 yılını neredeyse yakalar seviyede olduğunu belirtti.

İç turizmde ise rezervasyonların, herkesi derinden üzen orman yangınlarına kadar yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Bağlıkaya, “Yangınların ardından, tatiller yarıda kesildi, doğal olarak tatilin karakteri itibarıyla yerli konuklar huzursuzluğun olduğu yerde, üzüntünün olduğu yerde kalmak istemedi. Ancak biz TÜRSAB olarak ülke genelinde düzenlediğimiz ‘Yeniden Yeşert’ kampanyamızla tatil bölgelerimizi hareketlendirmeye ve sezonu uzatmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar aldığımız tepkiler ve vatandaşlarımızın bakışı son derece olumlu.” diye konuştu.

Bağlıkaya, yabancı turist açısından 2021 yılını, rekor yıl olarak gördükleri 2019 yılının yüzde 40’ı civarında kapatılacağını beklediklerini aktararak, özellikle İngiltere pazarına bel bağlayan birçok meslektaşının mağduriyetler yaşadığını dile getirdi.

İngiltere’nin 22 Eylül’den itibaren Türkiye’yi, seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarması yönündeki kararını olumlu bulduklarını vurgulayan Bağlıkaya, şunları kaydetti:

“Biz aslında bu kararın çok daha önceden çıkmasını umuyorduk. Türkiye’yi özleyen ve ülkemizde tatil yapmayı arzu eden İngiltere’den çok sayıda misafirimiz de bu kararı bekliyordu. Tur operatörleri de bu yöndeki beklenti dahilinde rezervasyonları almaya başlamıştı. Jet2 Holidays şirketi de 23 Eylül itibariyle Dalaman ve Antalya uçuşlarına başlama kararı aldı. Dolayısıyla, Türkiye’nin kırmızı listeden çıkartılması yönündeki kararın turizme olumlu yansımaları olmasını bekliyoruz. İngiltere’de ekim ayında okullarda ara tatil planlaması mevcut. Bu nedenle çocuklu ailelerin ekim ayında ülkemize yönelik ciddi bir seyahat talebi bulunuyor. Bu çerçevede 22 Eylül’den sonraki son 3 aylık dönemde Türkiye’ye seyahat edecek İngiliz vatandaşlarının sayısının yaklaşık 200 bin civarında olmasını öngörüyoruz.”

Bağlıkaya, salgının seyahat alışkanlıklarını kökünden değiştirdiğini belirterek, kamp, karavan, butik oteller, yat ve villa kiralamanın bu sene çok daha öne çıktığını, Muğla ve Antalya’daki destinasyonlarının yanı sıra iç Anadolu ve Karadeniz turlarına ilginin arttığını bildirdi.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER