Yeni TTM’ler gündeme geliyor

Türkiye’nin ilk TTM’si (Türk Ticaret Merkezi) olan ve 2017 yılında açılan Tahran ile Chicago merkezleri kapanmasına rağmen başarılı örnekler de var. 12 Eylül 2018’de açılan ve 14 firmanın bir araya gelerek kurduğu Londra Seramik TTM’nin İcra Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, düzenledikleri etkinliklerle TTM’yi çekim merkezi haline getirdiklerini kaydetti.

Yeni TTM’ler gündeme geliyor

İSTANBUL- İHSAN ÜNAL (YSM) - Dünya geneline yayılan Türk Ticaret Merkezlerinin 13’üncüsü olarak Londra’da açılan ve yapı malzemeleri grubundaki firmaları içerisinde barındıran Londra Seramik Türk Ticaret Merkezi yoluna başarı ile devam ediyor.

Türk Ticaret Merkezi’nde (TTM) benzer ürün grubuna yönelik toplam 14 tane Türk firması olduğunu söyleyen Londra Seramik TTM İcra Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, düzenledikleri etkinliklerle TTM’yi çekim merkezi haline getirdiklerini kaydetti. Çetinkaya, yeni yer bulmaları durumda TTM’deki firma sayısının daha da artacağını belirtti.

Londra’daki TTM’nin sadece seramik, doğaltaş, mimari tasarım ofisleri ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların oluşturduğu bir merkez olduğuna işaret eden Çetinkaya, başarının en önemli nedenlerinden birinin de menfaatleri ve hedef kitleleri ortak olan şirketleri bir araya getirmek olduğunu belirtti.

Çetinkaya, ilk adımı doğru bir lokasyon seçerek attıklarını belirterek, “Londra’daki tasarım haftasından sonra şehirdeki en büyük tasarım etkinliği olan ve sadece mimari tasarım ve inşaat malzemeleri tasarımına yönelik olarak düzenlenen Clerkenwell Design Week’e de ana sponsor olduklarını kaydeden Çetinkaya, “Clerkenwell Design Week herkesin bir etkinlik düzenlediği ve konuyla ilgili insanları semtte buluşturan önemli haftaydı. Bu sponsorluk bizim bilinirliğimizi ciddi şekilde artırdı. Gelenlere kendi karolarını tasarlama fırsatı verdiğimiz etkinliğimiz de büyük ilgi gördü. İngilizler bu etkinliği çok sevdi” dedi.

Çetinkaya, yeni yer bulmaları durumda TTM’deki firma sayısının daha da artacağını belirtti. Hükümetin 100 Günlük Eylem Planı’nda 35 TTM açılması gündeme gelmişti.

Önümüzdeki dönemde TİM Başkanı İsmail Gülle’nin yeni TTM’lerle ilgili daha geniş çaplı açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Türk firmalarının talepleri doğrultusunda, Japonya, Orta Amerika, Güney Amerika, Çin, Hindistan, Meksika, Rusya ve Kenya mercek altında. Çetinkaya, TTM’lerde yer almanın prestij açısından önemli olduğunu söyledi.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER