Akşener'den yerel seçimde ortaklık için 'prensip' şartı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirler dahil olmak üzere prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını söyledi.

Akşener'den yerel seçimde ortaklık için 'prensip' şartı

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - İYİ Parti, gelecek yılki yerel seçimlere kendi kadrosuyla gireceğini açıklarken, işbirliklerine de kapıyı kapatmamıştı.

Partinin sözcüsü Kürşad Zorlu ise Ankara ve İstanbul için “Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz. Bu sürecin planlaması ve uygulaması üzerinde çalışıyoruz” demişti.

'Prensipte anlaşamazsak aday çıkarırız'

Gazeteci Fatih Altaylı’ya konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçimdeki ittifaklar için prensiplerini vurguladı.

İYİ Parti lideri, Zorlu'nun sözleri için "Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür" dedi.

Akşener şöyle devam etti: 

Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir. Prensip olarak uzlaşamadığımız her yerde adayımızı çıkarırız. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez.”

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER