Goldman Sachs: Türkiye'de faizler yüzde 40'a çıkabilir

Goldman Sachs, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı, Gaye Erkan'ın ise Merkez Bankası başkanı olarak atanmasını, yeni hükümet içinde para ve maliye politikasında değişiklik gerektiği kanısının kabul gördüğünün bir işareti olarak değerlendirdi.

Goldman Sachs: Türkiye'de faizler yüzde 40'a çıkabilir

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Goldman Sachs tarafından yayımlanan raporda Türkiye ekonomisi hakkındaki tahminler güncellendi.

Raporda ayrıca ekonomiyi istikrara kavuşturmak için "döviz kurunda büyük ve aralıklı bir ayarlama yapılması gerektiği" belirtildi.

Goldman Sachs, şu anda merkez bankasının bundan sonraki adımlarının ne olacağına yönelik bir yönlendirme metni olmadığına dikkat çekerek, "tamamen ortodoks bir karar vericinin" döviz kurunda "önden yüklemeli" bir ayarlamaya, ardından politika faizi olan repo faizinin tekrar yön belirleyici bir seviyeye yükselmesine izin vereceğini kaydetti.

Clemens Grafe, bankanın müşterilerine gönderdiği notta, "Bize göre bu durum, ortodoks bir karar vericinin faiz oranlarını mevcut mevduat faiz seviyesi olan yüzde 40'a çıkaracağını gösteriyor" dedi.

Grafe, dolar/TL ve enflasyon beklentileri istikrara kavuştuğunda faizlerin hızla düşürülebileceğini, muhtemelen yılsonuna kadar yüzde 25'e indirilebileceğini belirtti.

Goldman Sachs ayrıca Türkiye'nin 2023 büyüme tahminini yüzde 2.9'dan yüzde 2.3'e düşürdü.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER