banner79

TCMB: Enflasyon düşüşünü gıda fiyatları sınırladı

TCMB, işlenmiş ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki yükselişin, enflasyonundaki düşüşü sınırlayan ana unsur olduğunu bildirdi.

banner80
TCMB: Enflasyon düşüşünü gıda fiyatları sınırladı
banner81

İSTANBUL (YSM) - Merkez Bankası, şubat ayına ilişkin fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı.

Raporda, şubat ayı enflasyonunun yüzde 0,73 oranında arttığı ve yıllık enflasyonun 0,09 puan gerileyerek yüzde 10,26'ya geldiği hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

"Enflasyondaki düşüşte petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki görünüm paralelinde gerileyen enerji fiyatları ile temel mal grubu enflasyonu etkili olmuştur. Bir süredir yükseliş eğiliminde olan temel mal yıllık enflasyonu bu dönemde bir miktar düşüş kaydetmiş, yavaşlamanın alt gruplar geneline yayıldığı gözlenmiştir. Diğer yandan gıda grubu yıllık enflasyonu hem işlenmiş hem de işlenmemiş gıda fiyatlarına bağlı olarak yükselmiş ve tüketici enflasyonundaki düşüşü sınırlayan ana unsur olmuştur. Bu dönemde hizmet enflasyonu temelde paket tur kalemi kaynaklı olarak bir miktar yükselmiştir. Bu gelişmelerle çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonları sınırlı bir düşüş kaydederken, ana eğilimleri yüksek seviyesini korumuştur."

banner82

YSM EKONOMİ SERVİSİ

banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner85
SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70