banner79

Bakan Şimşek: Piyasanın enflasyon beklentileri geriliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Piyasanın 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri geriliyor. Gerçekleşmelere duyarlı olan beklentilerin, enflasyon düştükçe Merkez Bankası tahminlerine daha da yakınsamasını öngörüyoruz" dedi.

banner80
Bakan Şimşek: Piyasanın enflasyon beklentileri geriliyor
banner81

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bugün yayımlanan ağustos ayı piyasa katılımcıları anketini değerlendirdi.

Piyasanın 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin gerilediğini belirten Şimşek, "Gerçekleşmelere duyarlı olan beklentilerin, enflasyon düştükçe Merkez Bankası tahminlerine daha da yakınsamasını öngörüyoruz. Bu sayede azalan katılıklar dezenflasyona ilave destek sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

banner82

YSM HABER MERKEZİ

banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner85
SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70